Možnosti plavby z Port Lauragais

StřediskoJIŽNÍ FRANCIE - PLAVBA PO CANAL DU MIDI
MístoPort Lauragais
Služby
StravováníBez stravy

Cena od28 730,-   Kompletní ceník

Přístaviště Port Lauragais se nachází na půl cesty mezi Toulouse a Carcassonne. Svojí polohou je bezkonkurenčně jedním z nejlepších startovních míst za poznáním Canalu du Midi.

Toulouse

Toulouse, nazýváno také "růžové město" kvůli barvě okolních skal, se pyšní několika kulturními památkami, v první řadě bazilikou Svatého Saturnina (Basilique Saint-Sernin) - považovánou za perlu románské architektury.

Pouhé 2 km od naší základny v Port Lauragais se nachází kouzelné místo Naurouze - nejvýše položený bod, který představuje rozvodí Atlantického oceánu a Středozemního moře. O něco dále budete proplouvat městem Castelnaudary, nezapomeňte zde ochutnat místní specialitu Cassoulet.

Carcassonne a jeho středověké centrum 

Další etapou vaší plavby by rozhodně mělo být město Carcassonne.  Jeho středověké centrum, které je dnes na seznamu památek Unesco a patří mezi největší lákadla Jižní Francie, poznalo svoji nejslavnější éru za doby katarů ve 12. století.  Dodnes se pyšní řadou strohých, kamenných staveb z této doby (52 věží! uvnitř 3 km dlouhých hradeb). Další zastávkou na vaší plavbě je pak městečko Trèbes s malebným starobylým centrem. Za prohlídku stojí i "trojí zdymadlo" ...

Místní klima láká k velmi rozmanité sportovní zábavě na lodi i mimo palubu: rybolov, koupání, projížďky na kole po cestičkách lemujících kanály... Ovšem ani méně sportovní výletníci nebudou ochuzeni o příjemné zážitky: místní gastronomické lahůdky a výborná vína (Minervois). A to vše ve sluncem prohřáté krajině, v kteroukoliv roční dobu.

 

Na této základně si můžete způjčit tyto druhy lodí: 

Cena záleží na délce plavby a typu lodi, ceníky najdete níže nebo u jedotlivých typů lodí. Uvedené ceny platí pro týdenní plavby. Pro kratší či delší plavby zasíláme ceny na vyžádání.

ITINERÁŘ

VÍKEND, 2 DNY

  • Port Lauragais - Castelnaudary a zpět: 30km, 12 zdymadel, 8 hodin plavby

Turistické cíle:

Castelnaudary : zajímavé město s osobitou gastronomií, muzeum keramiky, kolébka cassouletu, bazén

Seuil de Naurouze: nejvyšší bod Canal du Midi (190m) - rozvodí Atlantického a Středozemního moře

MINITÝDEN

  • Port Lauragais - Bram a zpět: 60km, 46 zdymadel, 20 h

nebo

  • Port Lauragais - Toulouse a zpět: 90km, 28 zdymadel, 22 h

Turistické cíle:

Villefranche de Lauragais: gotický kostel ze 13. století s opevněnou zvonicí

Montgiscard: malebné městečko

Toulouse: Kapitol, Konvent Jokobínů

TÝDEN

  • Port Lauragais - Carcasonne - Trebes a zpět: 136km, 86 zdymadel, 37 hodin plavby

nebo

  • jednosměrná plavba Port Lauragais  - Le Somail a zpět: 118km, 54 zdymadel, 31 hodin plavby

Turistické cíle:     

Naurouze: nejvyšší bod Canal du Midi (190m) - rozvodí Atlantického a Středozemního moře

Castelnaudary : zajímavé město s osobitou gastronomií, muzeum keramiky, kolébka cassouletu, bazén

Carcassonne: středověké město

Trebes: kostel ze 14. století, koupaliště

Argens Minervois: hrad ze 14. Století

Fotogalerie

Typy ubytování

Termíny a ceny

Kliknutím na požadovanou cenu přejdete k nezávazné objednávce
6 nocí Sedan 1170Sedan 1000
23. 06. - 29. 06. 57100 45790
30. 06. - 06. 07. 62300 47760
07. 07. - 13. 07. 62300 50450
14. 07. - 17. 08. 71280 53150
18. 08. - 24. 08. 62300 50450
25. 08. - 31. 08. 57100 45790
01. 09. - 07. 09. 57100 44710
08. 09. - 14. 09. 56380 42010
15. 09. - 21. 09. 53510 39860
22. 09. - 28. 09. 42730 31960
29. 09. - 11. 11. 38420 28730

OCHUTNEJTE S NÁMI

Cassoulet

K přípravě speciality jihozápadní Francie nepotřebujete příliš ingrediencí, avšak příprava samotná vyžaduje jistou dávku zkušenosti a kulinářského umění.... Pomalé vaření, během něhož se bílé fazole, maso, husí nebo kachní konfit, koření a chutná klobása promění v lahodný pokrm harmonické chuti, si totiž kromě trpělivosti žádá také cit: lásku k pokrmu samému, i k těm, pro které ho připravujeme.

Historie cassouletu je však okořeněná stejně jako pokrm samotný a dodnes se o původu a autentičnosti cassouletu vedou dlouhé spory. Podle legendy pochází recept z doby Stoleté války, kdy se po  Francii proháněly hordy nepřátelských anglických vojáků, kteří uchvátili vše, co jim přišlo do cesty. Místním vyhladovělým obyvatelům pak nezbylo nic než pár fazolí a zbytky sušených klobás, které házeli do jednoho hrnce (cassole- hrnec z pálené hlíny, odtud název tohoto pokrmu) a vařili vše dohromady.

Opravdové cassoulet musí být údajně připraveno pouze z ingrediencí, které pocházejí ze zdejšího kraje. Dokonce i hrnec z pálené hlíny má být vyroben přímo v jedné zdejší vesnici Issel...

Říká se rovněž, že kolébkou cassouletu je Castelnaudary, jelikož však byly debaty a pře ohledně původu tohoto jídla nekonečné, místní se nakonec usnesli, že existují 3 opravdové recepty: jeden z Castelnaudary, druhý z Carcassonne a  třetí z Toulouse...

Talpa logo

CK Talpa spol s.r.o.

Zapova 14
150 00 Praha 5

Otevírací doba

duben - srpen:
út - čt:  9:00 - 15:00

Ačcka
Dotazy a objednávky
257 310 901
Nebo emailem
info@talpa.cz

Máte dotaz?

Talpa logo